Myter om Tempelridderne
::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hvem og hvad var Tempelridderne?

Tempelridderne var en flok blodtørstige lystmordere, som på det skammeligste, beskyttet af Paven, hærgede det Hellige land under korstogene. De efterlod et spor at mord og voldtægter i deres kølvand, de myrdede i tusindvis af uskyldige muslimer blot for deres fornøjelses skyld. Som følge af disse ugerninger står de som en af kristenhedens største skampletter, og enhver kristen bør på det skarpeste tage afstand fra dem!

Ja det er da i sandhed noget af et kedeligt CV at efterlade sig, men er det sandt? - tja, det er i hvertfald det indtryk de fleste står tilbage med hvis de læser lidt historie om Tempelridderne. Men kan man altid sætte lighedstegn i mellem historien og så fakta? - her er det vigtigt at forstå hvad "historie" er, og hvordan historien bliver til.

Det som er "vores historie" (fortid) er ofte nedskrevet i forbindelse med konflikter/krige. I den forbindelse er det værd at huske på, at historien ofte skrives af den sejrende part. Tabernes version bliver ofte undladt når historien skrives, fordi den bliver betragtet irelevant eller direkte usand.

En anden fakta i denne "historie-forfalskning" er begrebet syndebukke. Ingen kristen kan med god samvittighed være stolt af de begivenheder der udspillede sig under korstogene. Derfor kan det jo være en "nem" løsning, at tørre "historien" af på noget eller nogen, der i forvejen var faldet i unåde. Og her kunne det jo være bekvemt at skyde på Tempel Herre Ordenen (Tempelridderne), da man jo allerede havde taget afstand fra dem under de "såkaldte retssager" i mod Ordenen.

Men lad os nu for en stund vende tilbage til det som mange betragter fakta: Korstogene = mord på muslimer i tusindvis i "Guds navn". Tempel Herre Ordenen = korstogene, så konklusionen er derfor nem: Tempelridderne = med nedslagtningen af muslimer i hele korstogs-perioden! Jeg berører dette emne i detaljer under Fakta

Hvorfor var Tempel Herrene i det Hellige land?
Tempelridderne var i Det Hellige Land (i starten kun ni riddere), med det éne formål at beskytte de Kristne pilgrimme mod overfald fra røverbander. Man kan mange steder læse, at de havde en skjult dagsorden, at de var i det Hellige land med et helt andet formål. Det hævdes at de udgravede i selve Templet og at de ledte efter noget ganske bestemt, og at de fandt det: Den Hellige Gral. Om dette er sandt, er der nok ikke nogen der kan give et endegyldigt svar på, om det er sandsynligt, må den enkelte selv bedømme, personligt tror jeg ikke på denne historie.Myter om Tempel Ridderne:

- De fandt den Hellige Gral
Hvis dette er sandt, findes der i dag ingen beviser for dette. Gralsmyterne opstod først omkring år 1000, så de har næppe historisk belæg. Man ved ganske enkelt ikke om denne Gral nogensinde har eksisteret, eller hvad den i givet fald var. Bøgerne Helligt Blod, Hellig Gral og Tempelherrenes indsigt, berører dette emne i detaljer. Links til bøgerne finder du på Links-siden.


- De lå inde med hemmeligheder om Jesus
(den sande historie om Kristus)
Interesant, men næppe sandt. At forstille sig at det skulle kunne holdes hemmeligt, er nok ikke realistisk. Det hævdes endvidere fra mange sider, at Frimurerne i dag er i besiddelse af disse "hemmeligheder"
Igen kan jeg henvise til de ovenfor nævnte bøger, hvor der i detaljer kan læses om dette.
At forestille sig at så sprængfarlige hemmeligheder, gennem Frimurerne skulle have overlevet helt frem til i dag, er ganske enkelt absurd. Her burde den sunde fornuft komme os til hjælp, vi lever i en tid hvor alle stort kan kommunikere hvad som helst til hvem som helst på blot sekunder. Telefoner med kamera der kan optage videoer og tage billerer, samt bruges som lydoptagere er i dag hver mands eje. At tro at nogen ikke skulle været kommet tæt nok på disse "hemmeligheder til at de kunne "udgive dem", er derfor naivt.


- De var kættere, og fornægtede i virkeligheden Kristus.

Ordenen blev opløst i 1312, bla. på baggrund af disse beskyldninger. Mange har op igennem historien stillet sig stærkt tvivlende over for disse påstande, og i 2007 frigav Vatikanet et dokument der frikender ordenen for disse anklager. Lęs mere om dette.All content©2008 Jan Erik Hansen