ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HEIEROSULITAMI


Fakta vedrørende Tempelherrene.Facinationen:

Alene navnet Tempelherrene, sætter tanker i gang hos de fleste mennesker. Ordenens oprettelse, dens formål og den hæder den opnåede, er for mange mennesker facinerende og dragende. Ordenens endeligt og de begivenheder der knytter sig til dette, gør dog at mange ikke rigtigt tør stå ved denne facination, "for der var da vist noget med at de nok ikke var disse fromme kristi krigere som de udgav sig for"?

lad os nu se lidt nærmere på dette:

Ordenen eksisterede i 196 år. I denne periode skal dens medlemmer tælles i tusinder, titusinder eller måske hundrede tusinder. Er det set i lyset af dette, sandsynligt at der ikke var nogle der forbrød sig og trådte ved siden af de strenge Ordens regler? - nej selvfølgelig ikke, en sådan tanke er absurd og naiv.
I en hver forening , klub, interesseorganisation, ja i enhver sammenhæng hvor mennesker er samlet i et struktureret fællesskab, vil der altid være mogle der "træder ved siden af".

Betyder det, at et fællesskab som organisation er skyldig i det som enkelte brådne kar udøver? - betyder det at Tempelherrene som Orden var skyldige i de anklager der førte til deres undergang? - næppe, og det er også i det lys man skal se, at den Katolske kirke nu officielt har frikendt Ordenen for de anklager om kætteri, som var den helt afgørende faktor i "retssagen" i mod dem. Chinon-pergamentet som du kan læse mere om under I DAG, er det dokument der frikender Ordenen, men ikke nødvendigvis alle der var medlem af Ordenen i dens levetid.
For mere uddybende gennemgang af Processen mod Tempelherrene, kan jeg anbefale Malcom Barbers bog: Processen mod Tempelridderne. Du kan også læse en dansk afhandling om emnet via de links der er nævnt herunder.

Processen mod Tempelherrene

læs Niels Tengbergs Ph. d. afhandling om processen mod Ordenen.


Resume af afhandlingen kan læses her

Hele afhandlingen i PDF format kan læses her.


Ovenstående links, stammer fra: http://www.tempelridderordenen.dk/
All content©2008 Jan Erik Hansen

Opdateret: 1. marts 2008