+ Salomos Tempels Orden +
TEMPELRIDDERNE


"NON NOBIS DOMINE NON NOBIS SED NOMINI TUO DA GLORIA"
"Ikke os, Herre, ikke os, men dit navn skal du give ære, for din godheds og troskabs skyld".
Salme 115, Tempelriddernes foretrukne salme.Lidt om mig, og om baggrunden for denne side:

Jeg har stor interesse for historie og dens indflydelse på den verden vi lever i.

Denne side, er min version af historien om Tempel Herrene. Den bygger på den viden jeg har og har læst mig til, og er derfor ikke den endegyldige og eneste sandhed. Der forekommer teorier og hypoteser, som alene er udtryk for min holdning til emnet.

Med disse indledende ord bydes du velkommen, med håbet om, at denne side kan give dig et lidt mere nuanceret billede af Tempel Herre Ordenen.

Tempel Herre Ordenen O.S.M.T.H (Tempel Ridderne) 1118 - 1312, helte eller skurke?
Svaret på det spørgsmål, afhænger i høj grad af, med hvilken farve briller man læser sin historie. Men det kræver også at man ved hvad historie er!


Historie og virkelighed!
Hvad er "historie" egentlig for noget? - ja, kort sagt kan man sige, at vores samlede akkumulerede viden, om det der er sket i tidligere generationer, er det vi kalder "vor historie", kendsgerningerne om det, som vore forfædre har overdraget til os.

For at vi kan forholde os til "disse historiens kendsgerninger", kan det være nyttigt at vide lidt om hvordan historie bliver til. Det meste af den historie vi i dag refererer til som "fakta om tidligere begivenheder", er opstået på baggrund af konflikter, krige og opgør.

Set i dette lys, er det værd at bemærke, at det derfor ofte er den sejrendes syn på begivenhederne som efterfølgende nedfælles til de kommende generationer. Denne kendsgerning giver os et vigtigt parameter, som vi altid bør have med i vore overvejelser når vi gransker historiens gang, nemlig: "Er de nedfældede beretninger nødvendigvis identiske med sandheden"?


"Denne hjemmeside vil afsløre, at dette ikke altid er tilfældet".
Hele artiklen: Tempelriddere hiver Paven i retten.


Jacques De Molay 1243 - 1314
Tempelherrenes sidste stormester
Brændt på bålet i 1314.